Akcijsko istraživanje

Djeca odgojnih skupina „Bubamarci“ i „Vrapčeki“ sudjelovala su  u akcijskom istraživanju pod nazivom: Uloga stručnog suradnika pedagoga u radu s odgojiteljima u organiziranju i planiranju tjelesnih aktivnosti. Cilj istraživanja je bio pružanje stručne podrške i pomoći odgojiteljima u organiziranju i planiranju tjelesnih aktivnosti s djecom iz navedenih skupina.

Tijekom  prošle i ove pedagoške godine s djecom su se provodile različite vrste tjelesnih aktivnosti u vrtićkom prostoru. Razgovorom i refleksijom odgojitelja i djece te na prijedlog djece,  Dječji vrtić JUREK u sklopu navedenog istraživanja je ugostio dva sportaša s ciljem upoznavanja djece s temeljnim elementima navedenih sportova (kroz igru i prikaz rada sportaša), poticanja na aktivno tjelesno vježbanje te stvaranja navika aktivnog provođenja slobodnog vremena u tjelesnim aktivnostima. S ciljem približavanja sportskog sadržaja djeci ugostili smo: Helenu Beljak, Savate box  iz Donja Stubica te Stjepana Mučnjaka i Nikolu Sačera, trenera limača NK Matija Gubec. Zahvaljujemo na susretljivosti.

Na fotografijama u nastavku prikazani su sportski sadržaji koji su se realizirali u suradnji sa sportašima i djecom uključenom u akcijsko istraživanje.