Tjedan zdravlja u Dječjem vrtiću JUREK

U tjednu od 4.-8. travnja 2022. godine na razini našeg vrtića uključili smo se u obilježavanje „Tjedna zdravlja“, aktivnosti osmišljene u okviru projekta „Živjeti zdravo“.

Ovogodišnja tematska osnova je VODA. U skladu s navedenom temom, osmislili smo i proveli brojne aktivnosti kroz koje smo na simboličan način obilježili Svjetski dan zdravlja (7.travnja) i nastojali osvijestiti koliko su nam važne zdrave navike i očuvanje vlastitog zdravlja. Redovito smo prali ruke prije i poslije jela, nakon igre u dvorištu, pili dovoljno vode. Slušali smo priče i pjesmice o vodi, proučavali slike gdje je sve voda oko nas, slušali i oponašali zvukove vode te provodili brojne druge aktivnosti.

Kroz cijeli tjedan  podsjetili smo se na vrijednost i značaj vode za cjelokupni život na Zemlji, usvajali smo i učvrstili razne navike s kojima čuvamo naše zdravlje. Ove ćemo navike primjenjivati i dalje kako bi ih naši mališani osvijestili te na taj način brinuli o svojem zdravlju, ali i zdravlju drugih. Veselimo se novim sličnim aktivnostima, a do tada, brinimo jedni o drugima.