Eko projektni dan Dječjeg vrtića JUREK

U sklopu programa Ekoškole za dobivanje statusa Eko vrtića, Dječji vrtić JUREK proveo je u srijedu 22. ožujka 2023. godine na Svjetski dan voda Eko projektni dan pod nazivom ZAJEDNO ZA EKO ZAVIČAJ.

Dječji vrtić JUREK bio je mjesto susreta gdje se povezuju svi dionici u radu s djecom, a imaju isti zajednički cilj: ugradnja odgoja i obrazovanja za okoliš u svakodnevni život djece, roditelja, djelatnika dječjeg vrtića i šire zajednice.

Susret je započeo interaktivnom prezentacijom kojom se djeci i odraslima objašnjava razlika između smeća i korisnog otpada, štetnost smeća za okoliš i ljudsko zdravlje te proces recikliranja kroz putovanje otpada od kućanstva do tvornica za reciklažu. Nakon prezentacije proveo se kviz znanja o ekologiji u kojem su sudjelovali djeca i njihovi roditelji.

Čestitamo Hani i njezinom tati na osvojenoj prigodnoj nagradi- platnenoj vrećici za kupovinu s logom Dječjeg vrtića JUREK!

Druženje se nastavilo na radionicama izrade eko igračaka na kojima su odgojiteljice pokazale kako od otpadnih materijala može nastati lutka, vlakić, avion ili vrtuljak ili nova didaktička igračka.

Na likovnoj radionici djeca i roditelji mogli su oslikati platnenu torbu za kupovinu i ponijeti je kući. Na javnoj tribini i eko radionicama sudjelovala su djeca i njihovi roditelji te djedovi i bake.

Zahvaljujemo načelniku Općine Gornja Stubica gospodinu Jasminu Krizmaniću što je svojim prisustvom pružio podršku.

Ovim susretom posadili smo klicu ekološkog odgoja koju ćemo zajedno njegovati kao zalog ljepše, zdravije i svjetlije budućnosti.