U Dječjem vrtiću JUREK provodi se preventivni program “Zdrave navike za zdrave klince”

Program “Zdrave navike za zdrave klince” provodi Centar za edukaciju i savjetovanje Sunce u suradnji s Dječjim vrtićem JUREK, Gornja Stubica u periodu od siječnja do srpnja 2024. godine. Program financira Ministarstvo zdravstva i odobrila ga je Agencija za odgoj i obrazovanje.

Programom će se pomoći roditeljima predškolske djece u dobi od 4-7 godina u osvještavanju zdravih navika koje žele prenijeti na svoju djecu i razviti kod njih. Roditelji će naučiti kako nastaju navike i kako ih razviti prvo kod sebe i kako ih zatim prenijeti na djecu. Također, program povezuje vrtić tj. odgojitelje i obitelji u zajedničkom usuglašavanju o tome koje zdrave navike želimo da djeca razviju te potiče sudjelovanje roditelja, odgajatelja i suradnika u kreiranju zdravih navika kod djece i odraslih.
Program nudi kreativni i sportsko-rekreativni sadržaj za djecu i roditelje s ciljem što kvalitetnijeg provođenja zajedničkog vremena, ali i stvaranja sretnih trenutaka i pozitivnih iskustava djece zajedno s roditeljima, koja učvršćuju zdrave navike za cijeli život.

U Dječje vrtiću JUREK provodit će se 8 radionica za roditelje (komunikacijske i roditeljske vještina), 8 radionica za odgajatelje i stručne suradnike (komunikacijske vještine i osobni razvoj) te 10 sportsko-kreativnih radionice za djecu (4-7 godina) i roditelje zajedno – „Igrom, sportom i umjetnošću do optimalnog razvoja“. 26. lipnja 2024. godine obilježit će se Međunarodni dan protiv zlouporabe droga i nedozvoljenog korištenja opojnih tvari, odnosno prezentacija rada programa s informiranjem o važnosti kreiranja zdravih navika od najranije dobi, sportsko natjecanje i druženje. Programom će se provesti edukacija odgajatelja i stručnih suradnika za nastavak provedbe programa.