Projekt „Sigurnije škole i vrtići“

Sigurnost djece u vrtiću jedna je od temeljnih vrijednosti i zato smo se na već na samom početku rada uključili  u projekt Hrvatskog Crvenog križa pod nazivom „Sigurnije škole i vrtići“.

Cilj projekta je poboljšati znanja i ojačati kompetencije svih sudionika odgojno-obrazovnog procesa za teme vezane uz pripreme za izvanredne situacije (potres, požar…), prve pomoći, psihosocijalne podrške i sigurnosti u vrtiću.

Registracijom i prijavom na platformu sigurnija-djeca.hck.hr dobili smo pristup raznim korisnim i edukativnim materijalima koje smo primijenili i proveli u svom radu.  Unaprijedili smo svoja znanja i vještine  pravilnog postupanja prije, za vrijeme i nakon izvanrednih situacija, savladali sigurnosne postupke ( sigurno mjesto u vrtiću, vježbe evakuacije, međusobna koordinacija svih djelatnika). Na taj smo način povećali razinu sigurnosti u našem vrtiću i ostvarili postavljene ciljeve te nam je od strane Hrvatskog Crvenog križa 18. ožujka 2022. godine dodijeljena oznaka   „NAŠ VRTIĆ JE SIGURAN!“