Posjeta učitelja iz ERAZMUS+ projekta DV JUREKU

U ponedjeljak 6.6.2022. u Hotelu Well u Tuheljskim Toplicama započeo je petodnevni Erasmus+ STEAMING strukturirani tečaj s pozvanim predavačima iz inozemstva, ali i priznatim hrvatskim praktičarima iz drugih hrvatskih i zagorskih škola, kojeg organizira OŠ Matije Gupca iz Gornje Stubice. Više od 40 učitelja iz Irske, Norveške, Portugala i Grčke tijekom tjedan dana u suradnji s zagorskim učiteljima razmjenjivat će iskustva primjene STEAM pristupa učenju koji koristi znanost, tehnologiju, inženjerstvo, umjetnost i matematiku kao pristupne točke za usmjeravanje učeničkih istraživanja, dijaloga i kritičkog razmišljanja.

Glavna svrha tečaja je pomoći učiteljima da shvate važnost STEAM obrazovanja i poboljšaju STEAM poučavanje i učenje u svojim učionicama i školama. Naučit će potaknuti dječju maštu i prirodni dar ispitivanja, primjenom znanstvenog načina razmišljanja i znanstvene metodologije u svom radu te primjenom vještina rješavanja problema.
Sekundarna, ali ne manje važna, svrha ovog tečaja jest da se sudionici upoznaju s hrvatskim obrazovnim sustavom, ali i nekim znamenitostima (Nacionalni park Plitvička jezera, Park znanosti u Oroslavju i Muzej seljačkih buna u Gornjoj Stubici), posjete gornjostubičku školu i Dječju vrtić „Jurek“.

U četvrtak 9.6.2022. godine u pratnji školske psihologinje naš vrtić su posjetile dvije učiteljice razredne nastave te jedna učiteljica tjelesne i zdravstvene kulture kako bi se upoznale s prostorom vrtića, organizacijom rada, pravilnicima te neposrednim odgojno-obrazovnim radom.